Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Γεύση από Ιταλία με Τηγανητά Ραβιόλια



 Σπιτική ζύμη για ραβιόλια
Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Σιμιγδάλι για να μη κολλήσει η ζύμη
 Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και φτιάξτε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  2. Προσθέστε τα αυγά στο βαθούλωμα και ανακατέψτε λίγο-λίγο το αλεύρι αναμιγνύοντας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  3. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει, τυλίξτε τη με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε μία επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με λίγο σιμιγδάλι, μέχρι να αποκτήσει το πάχος που θέλετε.
Υλικά για: 4

Γέμιση                                   

  • 100 γρ. τυρί Ricotta
  • 50 γρ. τυρί Gorgonzola
  • 20 ml ξύσμα λεμονιού
  • 20 ml φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Σάλτσα Αrrabiata

  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • 15 ml μαύρη ζάχαρη
  • 30 ml ντοματοπελτέ
  • 5 ml τσίλι σε νιφάδες
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, κομμένες
  • 30 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε
 Ραβιόλια
  • Σπιτική ζύμη για ραβιόλια
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Για τη γέμιση, συνδυάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Για τη σάλτσα, σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα και η σάλτσα να πήξει.
  3. Για τα ραβιόλια, μοιράστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε 2 λεπτά φύλλα σε μία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο σιμιγδάλι. Στο πρώτο φύλλο βάλτε κουταλιές γέμισης σε απόσταση 6 εκατοστών μεταξύ τους. Βουτήξτε ένα πινέλο μαγειρικής στο νερό και υγράνετε τη ζύμη γύρω-γύρω από τα «μπαλάκια» της γέμισης. Βάλτε το δεύτερο φύλλο της ζύμης από πάνω και πιέστε το με τα δάκτυλά σας τριγύρω για να κολλήσει και να κλείσει.
  4. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζύμης για να κόψετε τα ραβιόλια σε τετράγωνα ή κύκλους και πιέστε τις άκρες για να κλείσουν καλά. Τοποθετήστε τα σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
  5. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα τηγανίστε τα ραβιόλια μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα με μία τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε ζεστά με τη σάλτσα.http://www.epithimies.gr/