Σπιτική ζύμη για ραβιόλια
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι
- 4 μεγάλα αυγά
- Σιμιγδάλι για να μη κολλήσει η ζύμη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και φτιάξτε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
- Προσθέστε τα αυγά στο βαθούλωμα και ανακατέψτε λίγο-λίγο το αλεύρι αναμιγνύοντας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει, τυλίξτε τη με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε μία επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με λίγο σιμιγδάλι, μέχρι να αποκτήσει το πάχος που θέλετε.
Υλικά για: 4
Γέμιση
- 100 γρ. τυρί Ricotta
- 50 γρ. τυρί Gorgonzola
- 20 ml ξύσμα λεμονιού
- 20 ml φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Σάλτσα Αrrabiata
- 15 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
- 125 ml κόκκινο κρασί
- 15 ml μαύρη ζάχαρη
- 30 ml ντοματοπελτέ
- 5 ml τσίλι σε νιφάδες
- 1 κονσέρβα 400 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, κομμένες
- 30 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 30 γρ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε
Ραβιόλια
- Σπιτική ζύμη για ραβιόλια
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση, συνδυάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
- Για τη σάλτσα, σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα και η σάλτσα να πήξει.
- Για τα ραβιόλια, μοιράστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε 2 λεπτά φύλλα σε μία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο σιμιγδάλι. Στο πρώτο φύλλο βάλτε κουταλιές γέμισης σε απόσταση 6 εκατοστών μεταξύ τους. Βουτήξτε ένα πινέλο μαγειρικής στο νερό και υγράνετε τη ζύμη γύρω-γύρω από τα «μπαλάκια» της γέμισης. Βάλτε το δεύτερο φύλλο της ζύμης από πάνω και πιέστε το με τα δάκτυλά σας τριγύρω για να κολλήσει και να κλείσει.
- Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζύμης για να κόψετε τα ραβιόλια σε τετράγωνα ή κύκλους και πιέστε τις άκρες για να κλείσουν καλά. Τοποθετήστε τα σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα τηγανίστε τα ραβιόλια μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα με μία τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε ζεστά με τη σάλτσα.http://www.epithimies.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου