Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Σπαγγέτι με πέστο ψητής μελιτζάνας

Τα υλικά μας
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
  • 4 μέτριες μελιτζάνες ολόκληρες με το κοτσάνι τους.
  • 1 ντομάτα μέτρια κομμένη στην μέση
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο στους 200 βαθμούς, τις μελιτζάνες θα τις αφήσουμε γύρω στην μία ώρα για να γίνουν λίγο καπνιστές το εξωτερικό τους θα μαυρίσει και θα μυρίσει καμένο, το σκόρδο, τις ντομάτες και την πιπεριά τα βγάζουμε στα 20 με 25 λεπτά.
  2. Όταν έχουν ψηθεί τα λαχανικά μας καθαρίζουμε τις μελιτζάνες κρατώντας τις από το κοτσάνι τους με ένα πιρούνι τραβάμε και αφαιρούμε την καμμένη σάρκα. Καθαρίζουμε εύκολα και την πιπεριά αλλά και τα τσόφλια από τα σκόρδα.
  3. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το πέστο.
  5. Τα σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.http://www.lovefood.gr/