Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Πίτσα αλά Ελληνικά

Υλικά για ένα ταψί 28 επί 35 
  • 6 φέτες μπέικον 
  • 5 φέτες γαλοπούλα
  • 1/2  πιπεριά πράσινη , 1/2 κόκκινη
  • 100 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 5 κουταλιές κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας 
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 2 μικρές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1.  Απλώνουμε πάνω στη ζύμη την κέτσαπ ή την σάλτσα ντομάτας . 
  2. Πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα γκούντα και την μισή ρίγανη.
  3. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μπέικον και την γαλοπούλα και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω στο τυρί.
  4. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τις βάζουμε κι αυτές από πάνω .
  5. Απλώνουμε και τα μανιτάρια και από πάνω την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
  6. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο γκούντα και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.
  7. Ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει τραγανό το ζυμάρι.  http://www.lovefood.gr/