Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά 
  • 600 γρ  κιμά ( 400 μοσχαρίσιο και 200 χοιρινό)
  • 500 γρ μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Τον μαγειρεύουμε 10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά , το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 3-4  λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε την ντομάτα και 1 κούπα νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και και τα στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά φρέσκο λάδι  και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια και για το τυρί όπως είπαμε …δώστε του να καταλάβει  http://www.lovefood.gr/