Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια

Τα υλικά μας 
  • 300 γρ λουβιά καθαρισμένα και κομμένα στο μέγεθος που επιθυμούμε.
  • 10 πατατούλες μικρές
  • 10 φιλέτα σαρδέλας παστής
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρέ ή ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • 1 μικρό κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • Φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές της σούπας περίπου.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε νερό που έχει πάρει βράση ζεματάμε τα αμπελοφάσουλα για 5-6 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε τα περνάμε σε νερό παγωμένο για να σταματήσει η βράση. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε με τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι, ξύδι & μουστάρδα) σε ένα μπολ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, ετοιμάζουμε μία σαλτσούλα ανακατεύοντας το λάδι, ξύδι & μουστάρδα και περιχύνουμε την σαλάτα μας πριν την σερβίρουμε.http://www.lovefood.gr