Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Μοσχαράκι Κοκκινιστό Γιουβέτσι

Υλικά
1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 μέτρια καρότα
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
1 φύλλο δάφνη
1 ξυλάκι κανέλα
3 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 πακέτο μέτρι κριθαράκι



Εκτέλεση
Πρώτα σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρεται το κριθαράκι σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά και αφήστε το στην άκρη. (αυτό το κάνουμε για να μείνει σπυρωτό και να μην λασπώσει)
 Βάλτε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρεται το κρέας για 5 λεπτά
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά
 Βάλτε τη ντομάτα, την κανέλα, δάφνη, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 3 ποτήρια ζεστό νερό, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία για 1&1/2 ώρα περίπου, μέχρι το κρέας να είναι μαλακό, (σε χύτρα 30-40 λεπτά)
Βγάλτε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και βάλτε το μέσα σε ένα ταψί ή γάστρα, αφαιρέστε όλα τα μπαχαρικά, βάλτε τη σάλτσα με τα καρότα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα πολύ καλά, μετρήστε τη σάλτσα πρέπει να είναι 5 κούπες (αλλιώς προσθέστε λίγο νερό) προσθέστε στο ταψί το σοταρισμένο κριθαράκι, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι, σκεπάστε το ταψί και βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το για 10 λεπτά, μετά ανακατέψτε το με ένα κουτάλι και σερβίρε τε, συνοδέψτε το με μια μεγάλη σαλάτα.http://dianitascooking.blogspot.gr/