Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας

Τα υλικά μας
  • 4-5 κουταλιές μαϊντανό ή κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι ξερό ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Βέβαια όπως προείπα παίζουν διάφορες παραλλαγές, χωρίς την πιπεριά, χωρίς βασιλικό, με μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο, με θυμάρι κ.τ.λ. Μην σας σταματήσει τίποτα από το να πειραματιστείτε και επίσης μην σας σταματήσει τίποτα από το να το φάτε με το ψωμί μας, με κρέας φούρνου, να περιλούσετε  πατάτες τηγανιτές ;)


Προετοιμασία
  1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας και το ψιλοκόβουμε.
  2. Τα ανακατεύουμε με το ξύδι και το λάδι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
  3. Διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα περίπου.http://www.lovefood.gr/