Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κότοπουλο κάρυ (chicken curry)

 Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την  σπιτική πάστα κάρυ (το βασικό συστατικό για το κάρυ σας) εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σε βαζάκι.


3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
250 ήμι-συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας (πουμαρό ή άλλη)
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο



Προετοιμασία


Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει για να το σφραγίσουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε την ήμι-συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και 2 κούπες νερό και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η πάστα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μία πηχτή σάλτσα.
Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες και ρύζι μπασμάτι σαν πιλάφι, αν μπορούμε να βρούμε τα ναν τις παραδοσιακές ινδικές πίτες  ή να τις φτιάξουμε και μόνοι μας θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός.http://www.lovefood.gr