Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σπιτική πάστα κάρυ

Τα υλικά μας (αρκετή για 8 μερίδες φαγητού)
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κύμινου
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας σπόροι μουστάρδας
  • 1 κουταλιά της σούπας
  • 1 κουταλιά της πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • Από ένα κουταλάκι του γλυκού και πάνω τριμμένο τσίλι ή μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι από κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για να καλύψετε την πάστα αν θέλετε να την αποθηκεύσετε

Προετοιμασία
  1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλους τους σπόρους (και το μαύρο πιπέρι), ανακατεύοντας συνέχεια, για 3 λεπτά περίπου για να βγάλουν τα αρώματα τους, όταν  οι σπόροι της μουστάρδας μπορεί να αρχίσουν να σκάνε είμαστε έτοιμοι.
  2. Ρίχνουμε τους σπόρους σε ένα γουδί και τους δουλεύουμε λίγο με το γουδοχέρι για να τους λιώσουμε.
  3. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε με το γουδοχέρι για να ομογενοποιήσουμε την πάστα μας.  http://www.lovefood.grΠάστα κάρυ
  4. Θέλει λίγη δουλειά αλλά είναι σχετικά εύκολο.goudi-pasta-kary
  5. Όταν είμαστε έτοιμοι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν ή να την αποθηκεύσουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι με λαδάκι να την καλύπτει για περίπου μία εβδομάδα.