- 4 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, κοπανάκια, στήθος ή ότι άλλο θέλετε)
- 3 ντομάτες μικρές ώριμες τριμμένες
- 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα σκεύος φούρνου.
- Από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εγώ τα χτύπησα όλα στον επεξεργαστή τροφίμων) και ανακατεύουμε καλά να για να πάει η σάλτσα στο κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, για ξεροψηθεί και το κοτόπουλο το βγάζουμε πάνω από την σάλτσα στα τελευταία 15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μην κόψει το γιαούρτι, αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε 6 κουταλιές γιαούρτι (μπορεί και παραπάνω για να δέσει η σάλτσα μας καλά) και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας με την σάλτσα και φρέσκο βασιλικό. http://www.lovefood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου