Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εύκολο παγωμένο γιαούρτι με σύκο

Τα υλικά μας (για μία κούπα παγωτού)
  • 2 σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 5 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα κομμένα σύκα στην κατάψυξη, αυτό μπορούμε να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα ή τους προηγούμενους μήνες ( τα σύκα που χρησιμοποίησα τα είχε βάλει ο πατέρας μου στην κατάψυξη από πέρυσι το καλοκαίρι και τσιμπολόγαγε όλο το χειμώνα).
  2. 30 λεπτά πριν ετοιμάσουμε (και σερβίρουμε το παγωτό μας) βάζουμε την ποσότητα του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσουμε στην κατάψυξη για να παγώσει λίγο, δεν το θέλουμε πέτρα απλά να αρχίζει να πήζει.
  3. Όταν το γιαούρτι είναι έτοιμο βάζουμε όλα τα υλικά μας, το γιαούρτι, τα παγωμένα σύκα, το μέλι σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε 4-5 φορές όχι παραπάνω, ανακατεύουμε λίγο με το κουτάλι και τα βάζουμε στις κούπες ή μπολάκια.
  4. Πριν το σερβίρουμε μπορούμε να το κρατήσουμε με τα μπολάκια του στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για 30 λεπτά περίπου όχι παραπάνω γιατί θα πετρώσει και θα πρέπει να το ξαναχτυπήσουμε.  http://www.lovefood.gr/