- 1/2 κιλό πατάτες
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/3 ποτήρι γάλα χλιαρό (μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό)
- Μισό μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι.
- Αφαιρούμε τον φλοιό τους προσεκτικά για να μην καούμε
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα σκεύος όσο είναι ακόμα ζεστές και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Αρχίζουμε να τις χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μίξερ ή με το εργαλείο του πουρέ, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, γάλα και το βούτυρο χτυπώντας συνεχώς.
- Ο πουρές μας θα είναι έτοιμος όταν αφρατέψει και δεν έχει κανένα σβόλο. http://www.lovefood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου