Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Παστίτσιο με πένες

Τα υλικά μας
Για τα μακαρόνια
  • 750 γραμμάρια πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • Ασπράδια από 3 αυγά που θα σας περισσέψουν από την μπεσαμέλ
Για τον κιμά
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μεσαία ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1/2 μοσχοκάρυδο(καρπός) τριμμένο (μισό κουταλάκι του γλυκού περίπου)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένοι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Πως φτιάχνουμε τον κιμά
  1.  Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-7 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βράζουμε μέχρι να πιει τα νερά του ο κιμάς και να γίνει πηχτός.
Πως φτιάχνουμε την μπεσαμέλ
  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με λίγο από το γάλα και το κάνουμε χυλό χτυπώντας το καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα. Δεν θέλουμε να έχουμε σβόλους στο μείγμα μας.
  2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και όταν ζεστάνει (όχι βράσει) ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
  3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Όταν γάλα πάρει βράση αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυλό μας ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.
  5. Όταν η κρέμα πήξει προσθέτουμε τους 3 κρόκους αυγών και ανακατέψουμε καλά.

Πώς στήνουμε το παστίτσιο στο ταψί
  1. Ενώ κάνουμε τα υπόλοιπα μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια μας  τα σουρώσουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί ανακατεύοντας τα με τα ασπράδια από τα 3 αυγά.
  2. Επειδή δεν έχουμε μακαρόνια χοντρά στην συνταγή και οι πένες είναι μικρές σε μήκος ανακατεύουμε τον κιμά με τα ζυμαρικά καλά.
  3. Από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ μας και πάνω της ρίχνουμε τις 3 κουταλιές τυρί.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην μας αρπάξει η μπεσαμέλ γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, αν δούμε ότι αρπάζει λίγο χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο καλύπτοντας την.
  5. Τρώγεται ζεστό, χλιαρό και κρύο του πάει πολύ η χωριάτικη σαλάτα ως συνοδευτικό.  http://www.lovefood.gr/