Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ρολό με κιμά κοτόπουλο με φέτα και μανιτάρια

 Χρειαζόμαστε
 
500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
 
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
 
Λίγο γάλα
 
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
 
Μισή δέσμη μαϊντανό
 
Ένα αυγό
 
Μισό χαλούμι τριμμένο (μπορούμε να επιλέξουμε με μειωμένα λιπαρά)
 
Λίγο πιπέρι
 
2/3 από ένα σφηνάκι κονιάκ
 
Ρίγανη ή δυόσμο ξερό
 
Μία φέτα (γύρω στα 200 γραμμάρια) κυκλοφορεί και με μειωμένα λιπαρά
 
1 κονσέρβα μανιταράκια σε φέτες



Δημιουργία
 
Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Στο μπλέντερ τρίβουμε το κρεμμύδι και το χαλούμι. Προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε στο μπλέντερ ξεχωριστά και τελευταίο τον μαϊντανό και προσέχουμε να μην μας λιώσει. Βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το κονιάκ, το πιπέρι και αν θέλουμε ρίγανη ή δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου επειδή έχουν αρκετό τα τυριά. Βάζουμε το μείγμα για λίγο σκεπασμένο στο ψυγείο.
 
Ξεπλένουμε λίγο την φέτα από το αλάτι. Κόβουμε την φέτα σε μακρόστενα μπαστούνια. Αδειάζουμε την κονσέρβα των μανιταριών από το ζουμί.
 
Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος μέσα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (αν την βρέξουμε λίγο με νερό τοποθετείται πολύ εύκολα- κόλπο του γυμνού σεφ!). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης. Βάζουμε τον μισό κιμά με κουτάλι στον πάτο της φόρμας. Προσθέτουμε την φέτα και τα μανιταράκια. Τελειώνουμε με το υπόλοιπό μείγμα. Γεμίζουμε την φόρμα καλά καλά ως πάνω επειδή το ρολό κατεβάζει υγρά και θα μειωθεί σε όγκο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για μία περίπου ώρα, αφήνοντας σκεπασμένο με ασημόχαρτο τα πρώτα 25 λεπτά και μετά αφαιρούμε.  Αφήνουμε να σταθεί κανένα 20λεπτο το πιο λίγο πριν το κόψουμε.  http://istomageiremata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου