Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Σουτζουκάκια σμυρνέικα με βαζάνια


Θέλεις
Για τα σουτζουκάκια
Μισο κιλό κεϊμα μισό μισό
3 φέτες ψωμί μπαγιατικο φουσκωμένο σε κρασί κόκκινο
1 κουτ. σούπας αρτισιαν
2 κουνια σκόρτο λιωμένα
1 αυγό
λλίον μαιντανό
αλάτι πιπέρι


Για τα βαζάνια
2-3 βαζάνια κομμένα
μισό φλ. Λάδι για τηάνισμαν
άλας

Για της σάλτσα
500 γρ. Σάτσα ντομάτας, εγω έβαλα πούμαρο
2 κουννια σκόρτο
τσας λάδιν καλό
* αν θέλεις βάλλεις τζιαι τσίλι, παέι πολλά υο καυτερόν με την αρτισιάν.

Κόφκεις τα βαζάνια τζιαι πασπαλίζεις τα άλας για να δρώσουν τζιαι κάμνεις τα σουζτουκάκια:

Βάλλεις τον κεϊμαν το ψωμι που εμούλιασες, εστράτζισες τζιαι ελούβισες τζιαι ούλλα τα άλλα υλικά, ζυμωννεις τα καλά τζιαι πλάθεις σε κεφτεδάκια. Βάλλεις τα σε ένα σίνι.

Σκουπίζεις τα βαζάνια καλά με χαρτίν κουζίνας τζιαι τηανίζεις τα ελαφρα σε λάδι, ώσπου να μαλακώσουν λλίον. Φκάλλεις τα σε χαρτί κουζίνας να στραντζίσουν καλά τζιαι βάλλεις τα στο σινί με τα σουτζουκάκια.

Τσιγαρίζεις το υπόλοιπον σκόρτον κομμένο φέττούες σε πολλά τσάς ελίολαδον τζιαι βάλλεις την ντομάτα με λλίον άλας τζιαι λλίην ζάχαρην, μόλις πάρει ενα χόγλον η τομάτα σιονώννεις της πουπάνω που το φαϊν τζιαι βάλλεις τα στο φούρνο στους 180 σκεπασμένα για μισήν ώραν τζιαι αλλό μισήν ώραν ποσιέπαστα. Τα βαζάνια γίνουνται μέλιν!

Εμένα αρέσκουν μου με ππελάφιν ρύζιν λασπωτόν τζιαι γιαούρτίν, αλλά τζιαι μόνο με ψωμούιν εν καλά.  http://istomageiremata.blogspot.gr/