Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Κέικ φράουλας



Για 4-6 άτομα

Για το κέικ φράουλα
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
85 γραμμάρια σκόνη ζελέ με γεύση φράουλα
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 3/4 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες

Για την επικάλυψη
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 κούπες ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Για το κέικ φράουλα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο  στρογγυλές φόρμες 22 εκ.
Στο μπλέντερ ρίχνετε τις κατεψυγμένες φράουλες και τις πολτοποιείτε μέχρι να βγάλουν όλα τους τα ζουμιά. Στη συνέχεια περνάτε το μείγμα φράουλας από κόσκινο μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή και αφήνετε στην άκρη.

Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τη σκόνη ζελέ φράουλα και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε μέτρια ταχύτητα ρίχνετε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο λίγο  το αλεύρι μαζί με το γάλα. Συνεχίζετε το ανάδεμα μέχρι να δέσει το μείγμα.

Έπειτα ξύνετε τα τοιχώματα του μίξερ με μια σπάτουλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε τη βανίλια και αμέσως μετά το μείγμα φράουλας.
Μοιράζετε το μείγμα κέικ στις δύο φόρμες κέικ και ψήνετε  για 25 -30 λεπτά στη δεύτερη σκάλα φούρνου, με αντιστάσεις. Στη συνέχεια αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει και καλύπτουμε με frosting.

Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.

Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνουμε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτουμε με την μισή ποσότητα του frosting, καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο  και αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting το κέικ μας.
  http://www.sidagi.gr/