Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Γιουβέτσι με σουπιές

Γιουβέτσι με σουπιές
ΥλικάΓια 2-4 άτομα

1 1/2 κιλό σουπιές
1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
2 κούπες λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες
1 1/2 κούπα κρασί άσπρο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
1 ξύλο κανέλας
2 - 3 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι



 

Εκτέλεση

Με αρκετό νερό καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές μέσα και έξω πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λίγο, προσθέστε τον αρακά και κατόπιν ρίχνετε τις σουπιές που έχετε κόψει σε κομμάτια. Τις αφήνετε μέχρι να τσιγαριστούν καλά.
Τότε ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 5' λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί.

Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και τις αφήνετε μέχρι να βράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζετε σε ένα ταψί και προσθέτετε νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε 3 - 4 φορές μέχρι να γίνει.

Όταν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.