Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Γλυκιές τυροκανελένιες ταρτίτσες

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο με 20 σφολιατάκια βουτύρου
400 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
300 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. ζάχαρη (άσπρη ή καστανή) + λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
2-3 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (ή κούσταρ πάουντερ ή κόρν φλάουρ)
1 φακελάκι ζαχαροβανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα + λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
1/3 κ.γλ. τζίντζερ
1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα 100 γρ. κρέμα γάλακτος και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη ζαχαροβανίλια και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά το μίγμα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και την κρέμα με το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε μέχρις ότου η κρέμα μας γίνει παχύρρευστη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας.
Αλείφουμε 20 μεταλλικές φορμίτσες για μικρές τάρτες με λίγο βούτυρο λιωμένο ή λίγο ηλιέλαιο.
Τοποθετούμε μέσα τα σφολιατάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα μας. 
Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι μικρές μας τάρτες.
Αποσύρουμε και αμέσως πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη και κανέλα.http://tantekiki.blogspot.gr