Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κιμαδοπιτάκια Νάξου

Υλικά

Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ. βούτυρο
3κουτ. σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγιού μπίρα
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
Για τη γέμιση
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κουτ. σούπας λάδι
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 κουτ. γλυκού κύμινο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι
200γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
5 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίβουμε με τα χέρια το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να ανακατευθούν καλα΄και η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Ρίχνουμε την μπίρα και το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο σφιχτή. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σκόρδο και το κύμινο και τέλος τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και σπάμε τα χοντρά κομμάτια του κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε τον κιμά για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να μην κολλήσει.
Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε δίσκους διαμέτρου 5 εκατοστών. Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγο από την γέμιση σε κάθε δίσκο. Βρέχουμε τη ζύμη με λίγο νερό γύρω γύρω και διπλώνουμε το πιτάκι. Το πατάμε καλά στην άκρη με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε τα κιμαδοπιτάκια, σε βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.  http://cookinlove1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου