Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κιμαδόπιτα

Υλικά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 πακ. φύλλο χωριάτικο (6 φύλλα)
250γρ. μανιτάρια λευκά
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένες
250γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
150γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 κουτί χυμό ντομάτας
4 κόκκους μπαχάρι
2 αυγά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250ml. κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας γάλα
1 ποτ. κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μετά από 5 έπτ΄΄α προσθέτουμε τις πιπεριές και τον κιμά να σοταριστούν και αυτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί αλλά όχι πολύ. Πρέπει το μείγμα του κιμά να είναι σχετικά στεγνό όταν μπει στην πίτα. Τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέσα το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι.
Περνούμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο. Τοποθετούμε τα 3 πρώτα φύλλα ακτινωτά και βουτυρώνοντας ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και βάζουμε μέσα τα πλαϊνά φύλλα που περισσεύουν. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα βουτυρώνοντας και αυτά και διπλώνοντας προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Κουνάμε λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα του αυγού και ψήνουμε την πίτα μας για 30 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.  http://cookinlove1.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου