Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο Tikka


7 συνταγές που θα κάνουν το κοτόπουλο που μαγειρεύεις πιο ενδιαφέρον (3)
Υλικά
5 σπόρους κάρδαμο, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. turmeric (κουρκουμά), 1 κ.γ. τσίλι, 1 κ.γ. garam masala (ινδικό μπαχαρικό), 700 γρ. στήθος κοτόπουλο, 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2 κρεμμύδια, 2 ντομάτες, 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο, 4 σκελίδες σκόρδο, ½ κ.γ. κόλιαντρο, 2 κ.σ. αλάτι, 5 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τρίβουμε το τζίντζερ και τις ντομάτες. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το turmerik, την πάπρικα, τις πιπεριές, το αλάτι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180° C για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τους σπόρους του κάρδαμου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε. Βάζουμε την κανέλα, το τσίλι, την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Οταν είναι έτοιμο, γαρνίρουμε με το garam masala και τον φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε πάνω σε ινδικό ρύζι.


http://www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου