Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα και φυστίκια

7 συνταγές που θα κάνουν το κοτόπουλο που μαγειρεύεις πιο ενδιαφέρον (7)
Υλικά
Για τη μαρινάδα: 60 ml γάλα καρύδας, 2 κ.σ. ρίζες κόλιανδρου ψιλοκομμένες, 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη, 1/2 κ.γ. κουρκουμάς (turmeric) σε σκόνη, 2 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce), 2 κ.σ. σπορέλαιο
Για τη σάλτσα από φυστίκια: 3 κ.σ. σπορέλαιο, 2 κ.σ. κόκκινο πολτός κάρυ, 1/2 κ.γ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος, 1/2 κ.γ. κύμινο, 2 φλ. γάλα καρύδας, 3/4 φλ. χοντροκομμένα φυστίκια, 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. χυμό τάμαριντ ή λάιμ , 1 κ.σ. αλάτι.

Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες έτσι ώστε να μπορεί να περαστεί σε καλαμάκια για σουβλάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε με αυτά το τεμαχισμένο κοτόπουλο.Το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Περνάμε κάθε κομμάτι σε ένα καλαμάκι για σουβλάκια, το οποίο θα έχετε προηγουμένως βουτήξει σε νερό. Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα έως ότου ροδίσουν, χωρίς όμως να χάσουν την υγρασία τους. Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα αγγούρι.
Για τη σάλτσα από φυστίκια
Ρίχνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τον πολτό κάρυ και τηγανίζουμε μέχρι να ευωδιάσει, προσέχοντας να μην κάψουμε το κάρυ (σε μέτρια φωτιά).
Μετά από ένα λεπτό περίπου, προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε σκόνη και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε για ένα με δύο ακόμη λεπτά.
Προσθέτουμε γάλα καρύδας και τα υπόλοιπα από τα υλικά εκτός από το χυμό τάμαριντ και το αλάτι.
Αφήνουμε τα συστατικά στην κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση για μερικά λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε ανάλογα χυμό τάμαριντ και αλάτι και περιχύστε τα σουβλάκια.


http://www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου