Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο μίνι σουβλάκι σε καλοκαιρινή μαρινάδα


  • 7 συνταγές που θα κάνουν το κοτόπουλο που μαγειρεύεις πιο ενδιαφέρον (2)
    Υλικά
    12 μπουτάκια κοτόπουλο, 1 συσκευασία γιαούρτι (200γρ.), 2 φλ. φρυγανιά, 1 φλ. παρμεζάνα, 1 κ. σ. πάπρικα, 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Αλάτι, 2 κ. σ. βούτυρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σουσάμι

    Εκτέλεση
    Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί όσο περισσότερο γίνεται (από 4 έως 24 ώρες). Σε μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
    Ανακατεύουμε και βουτάμε ένα – ένα μπουτάκι στο στέρεο μείγμα. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ισομοιράζουμε από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο πάνω σε κάθε μπουτάκι. Σε αυτό το στάδιο τα φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο.
    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180C για 45’ λεπτά να ροδίσουν κάλα. Αν τα φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30’ πριν τα ψήσουμε. Στο τέλος, και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.


    http://www.e-diet.gr