Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Υπέροχα τριφτά μπισκότα βουτύρου


Υλικά (περίπου 60 κομμάτια)

200γρ βούτυρο
200γρ ηλιέλαιο
750γρ αλεύρι γοχ
100γρ ζάχαρη άχνη
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
1κγ μπέικιν πάουντερ

1,5 κσ κανέλα
1 αυγό για επάλειψη
και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη


Εκτέλεση

Κόβω σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το βάζω μαζί με το ηλιέλαιο στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύω. Προσθέτω τις ζάχαρες, το μπέικιν πάουντερ, τα (2) αυγά, την  κανέλα και το αλεύρι. Ζυμώνω καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το αφήνω για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο για να μπορέσω να το δουλέψω πιο εύκολα. Ανοίγω το ζυμαράκι μου σε φύλλο και με κουπάτ κόβω τα μπισκοτάκια μου. Σε ένα φλυτζάνι χτυπάω το αυγό και το αραιώνω με λίγο νερό και στην συνέχεια αλείφω τα μπισκοτάκια μου. Πασπαλίζω με ζάχαρη.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.  
http://nostimia.blogspot.gr