Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Υπέροχη τυρένια μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά:
500γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
400γρ. γιαούρτι
250γρ. ψιλό σιμιγδάλι
350γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200γρ. κασέρι, τριμμένο
1κ.σ. baking powder
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
4+2 κ.σ. ελαιόλαδο
3κ.σ. σουσάμι
αλάτι κ πιπέρι



Εκτέλεση:
Σωτάρω σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και μετά προσθέτω και τα κρεμμυδάκια. όταν σωθούν τα υγρά αποσύρω από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω τα 4 αυγά, το γάλα και το γιαούρτι με σύρμα ώσπου να γίνουν λείο μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτω πασπαλίζοντας το σιμιγδάλι και ανακατεύω διαρκώς. Προσθέτω και το baking powder. Τέλος ρίχνω τα σωταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπιπερώνω. Αν η φέτα σας είναι πολύ αλμυρή, μην αλατίσετε. Αδειάζω το μείγμα σε βαθύ, μέτριο πυρέξ που προηγουμένως έχω λαδώσει. Χτυπώ το πέμπτο αυγό σε ένα φλιτζάνι και προσθέτω 3-4 κ.σ. γάλα. Περιχύνω με αυτό το μείγμα την πίτα και πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει. Καλοφάγωτη!  
http://nostimia.blogspot.gr