Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200ml ηλιέλαιο
200ml γάλα
200γρ. ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 baking powder
1 κ.γ. εσάνς πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
400 ml νερό
400γρ. ζάχαρη
250ml χυμός πορτοκαλιού


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το γάλα με το γιαούρτι. Κατόπιν ενσωματώνω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο. Σε αυτή την αραιή κρέμα που θα δημιουργηθεί ρίχνω τα φύλλα κρούστας τα οποία τα σκίζω με τα χέρια και τα βρέχω μέσα στο χυλό. Ανακατεύω ώστε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια. Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράω 5 λεπτά και κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι στην πίτα, την οποία έχω προηγουμένως κόψει σε κομμάτια. Κάνω υπομονή να ρουφήξει τα υγρά η πιτούλα και μετά ... αναστενάζουν τα πιρούνια! Καλοφάγωτη!  
http://nostimia.blogspot.gr/