Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Μπεκρή μεζέ

    Τι να μαγειρέψω γρήγορα: Πέντε νόστιμες λύσεις (6)

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια, 1/2 κιλό κόκκινο κρασί, 2 κ.σ. πελτές, 1 μέτριο κρεμμύδι, 2 πράσινες πιπεριές, ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι, το αφήνετε να κάψει και σωτάρετε για λίγο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, βάζετε το κρέας και το σωτάρετε ώσπου να πάρει χρώμα. Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα. Αφήνετε το κρέας να βράσει χωρίς καθόλου νερό, μόνο με το κρασί. Όταν μαλακώσει, ο μεζές είναι έτοιμος.


http://www.e-diet.gr