Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Γλυκόξυνες γαρίδες

Τι να μαγειρέψω γρήγορα: Πέντε νόστιμες λύσεις (5)

Υλικά: 2 κ.σ. μέλι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, τόσο το λευκό όσο και τα πράσινα μέρη, κομμένο σε λεπτές λωρίδες, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 2 κρεμμύδια ξηρά, σε φέτες, 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ, 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κοτσάνι σέλινο, 2 κ.σ. λάδι, 1 μικρό καρότο, κομμένο σε λωρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ξεφλουδισμένο και τριμμένο τζίντζερ , 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες, 1 καυτερή πιπεριά, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, Ξίδι

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και την κέτσαπ και σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πράσινη πιπεριά, το καρότο, το σέλινο, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατέψτε και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει η πράσινη πιπεριά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν ροζ. Ρίξτε το ξίδι και τηγανίστε για ένα λεπτό ακόμη. Σερβίρετε το πιάτο με γαρνιτούρα τα κρεμμυδάκια


http://www.e-diet.gr