Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Πέρκα με μουστάρδα και θυμάρι στο φούρνο

Ένα εύκολο πιάτο, καθώς η πέρκα σε φιλέτο δεν χρειάζεται καθάρισμα και ξεκοκάλισμα, που θα βοηθήσει να βάλετε λίγο περισσότερο το ψάρι και τα καλά του λιπαρά στη διατροφή σας. Με πολλή άρωμα, χωρίς πολλές θερμίδες.

Υλικά
2 μεγάλα κομμάτια φιλέτο πέρκας
1 ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών
Χυμό από 2 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι



Εκτέλεση
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει και αλατοπιπερώσει.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το νερό (ή το ζωμό) με το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
Περιχύνουμε την πέρκα με αυτό και τοποθετούμε ανάμεσα στα φιλέτα τα κλωνάρια από το θυμάρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ψάρι μας.
http://www.neadiatrofis.gr