Υλικά
• 500 γρ. κεράσι γλυκό του κουταλιού (μαζί με το σιρόπι)
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί ζαχαρούρο γάλα
• 1 πρέζα αλάτι
• σιρόπι κεράσι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
• 500 γρ. κεράσι γλυκό του κουταλιού (μαζί με το σιρόπι)
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί ζαχαρούρο γάλα
• 1 πρέζα αλάτι
• σιρόπι κεράσι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το γλυκό του κουταλιού σε σουρωτήρι να στραγγίσει και κρατάμε το σιρόπι. | |
Χτυπάμε σ᾿ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, σε ελαφριά σαντιγύ. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το σιρόπι από το κεράσι που στραγγίσαμε και το αλάτι. | |
Τα χτύπαμε όλα μαζί για 8' - 10', τ᾿ αδειάζουμε σε μπολ με καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 50' - 60'. | |
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε για 5' και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για άλλα 50' - 60'. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία, συνολικά τέσσερις - πέντε φορές. Την τελευταία φορά που θα το χτυπήσουμε, πριν ξεκινήσουμε, ρίχνουμε μέσα στο παγωτό το μισό κεράσι. | |
Αφού το χτυπήσουμε με τα κεράσια, στο τέλος, απλώνουμε και τα άλλα μισά από πάνω. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 - 8 ώρες περίπου, να παγώσει καλά. Αφού παγώσει, αν θέλουμε, το σερβίρουμε και το περιχύνουμε με σιρόπι κεράσι.http://faghta-giagias.blogspot.com/ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου