Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Γλυκό Μωσαϊκό


Υλικά
125 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μικρό γάλα κακάο
1 σιδερένιο κουτί σαντιγί morfat 
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό άρωμα βανίλιας
1 1/2  πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Εκτέλεση
Χτυπάμε σ'ένα μπολ με το μίξερ, τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο, για 10 λεπτά. 

Ρίχνουμε τη σαντιγί, συνεχίζουμε να χτυπάμε αρκετά καλά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν αφράτα τα υλικά. 

Προσθέτουμε το μισό μπουκάλι από το γάλα κακάο, το άρωμα βανίλιας και  χτυπάμε για λίγο ακόμα να ενωθούν όλα τα υλικά.

Χτυπάμε τη σοκολάτα με το μούλτι έτσι ώστε να σπάσει σε μικρά κομμάτια (όχι τριμμένη) και τη ρίχνουμε στο μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα, τα οποία έχουμε πρώτα σπάσει σε μικρά κομματάκια και περιχύσει με το υπόλοιπο γάλα κακάο. 

Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα με αλουμινόχαρτο και στην κατάψυξη να παγώσει. 

Διατηρείτε στην κατάψυξη.   
http://lopis-place.blogspot.gr