Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Στήθος κοτόπουλο σοτέ με ελιές, ντομάτα και κάππαρη


7 συνταγές που θα κάνουν το κοτόπουλο που μαγειρεύεις πιο ενδιαφέρον (5)
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα, 80 γρ. ελαιόλαδο, 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, 150 γρ. λευκό κρασί, 60 γρ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες, 20 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη, 400 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρους ή φλούδες, ψιλοκομμένες, 80 γρ. βούτυρο κρύο, 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο, αλάτι

Εκτέλεση
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, βάζουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


http://www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου