Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια


7 συνταγές που θα κάνουν το κοτόπουλο που μαγειρεύεις πιο ενδιαφέρον (4)
Υλικά
80 γρ.ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο, 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες, 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα, 150 γρ.κρασί λευκό, 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο, 100 γρ.μουστάρδα, 80 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, 5 γρ.μαιντανό, ψιλοκομμένο, 2 γρ.θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο, αλάτι

Εκτέλεση
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσεικαλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη.
Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή, ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.
Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα,το βούτυρο και τα βότανα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο, ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.


http://www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου