Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

6 πεντανόστιμες συνταγές με κοτόπουλο (5)

Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μικρές λωρίδες, λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κοτόπουλου, 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού, 1 κ.σ. μέλι, 3 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο, 3 πιπεριές (πορτοκαλί, κόκκινη, κίτρινη), 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, 1 κ.γ. κορν φλάουρ, 1 κ.σ. σουσάμι, λίγο τζίντζερ φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ, το αλευρώνετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι. Το αφήνετε σε αυτή τη μαρινάτα για 30’ ή και περισσότερο στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τις πιπεριές αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε λωρίδες. Ζεσταίνετε το λάδι και τις τηγανίζετε για 5’, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 3’. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο, αφού το στραγγίσετε από τη μαρινάτα του.
Τηγανίζετε για 5’, μέχρι να πάρει χρώμα. Ξαναρίχνετε τα λαχανικά και τα ντοματάκια και βράζετε για 30’. Διαλύετε το κορν φλάουρ στη μαρινάτα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το σουσάμι και το τζίντζερ. Βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φαγητό με ρύζι μπασμάτι ή ζυμαρικά.


http://www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου