Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο

    6 πεντανόστιμες συνταγές με κοτόπουλο (6)

Υλικά:
Ένα μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια, 1 κύβο κνορ κότας, 200 γρ. χοντρό κριθαράκι, 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρότα τριμμένα, 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο, λίγους κόκκους μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ροδίζετε καλά σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι που έχετε κάψει. Στην συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο και βάζετε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει προσθέτετε και το καρότο, και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, τον κύβο και τον χυμό της ντομάτας. Επίσης προσθέτετε 1,5 λίτρο ζεστό νερό. Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις το κοτόπουλο πάρει βράση με το νερό το αδειάζετε με προσοχή σε ταψί φούρνου και το ψήνετε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε το κριθαράκι ,ανακατεύετε και το ξαναβάζετε στο φούρνο για μισή ώρα ακόμη. Στο διάστημα αυτό ανακατεύετε προσεχτικά για να μην σας κολλήσει το κριθαράκι. Λίγο πριν το τέλος πασπαλίζετε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και αφήνετε λίγο ακόμη για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Σερβίρεται ζεστό με πράσινη σαλάτα.


http://www.e-diet.gr