Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Cheesecake φράουλα χωρίς ψήσιμο


Strawberry_pie-670x1005
Yλικά:
2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα Digestive
1/2 φλιτζάνι πολύχρωμη τρούφα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
για τη κρέμα φράουλας
2 ¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 συσκευασίες των 220 γραμμαρίων τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα φράουλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Κρέμα επικάλυψης:
1 φλιτζάνι σαντιγί
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
πολύχρωμη τρούφα

Σε πρώτο στάδιο ετοιμάζουμε τη βάση του cheesecake, ανακατεύοντας τα μπισκότα, τη πολύχρωμη τρούφα, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε καλά με το μίξερ ούτως ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Εν συνεχεία προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε εκ νέου το μίγμα και το τοποθετούμε σε μια φόρμα προσέχοντας να το «στρώσουμε» παντού στο ίδιο ύψος. Στο επόμενο στάδιο φτιάχνουμε τη κρέμα φράουλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ένα. Κοσκινίστε γάλα φράουλας σε σκόνη πάνω στο χτυπημένο μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στην βάση των μπισκότων. Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο φτιάχνουμε τη κρέμα επικάλυψης. Σε ένα μπολ χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ, προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας την άκρη που έχει σχήμα αστεράκι. Διακοσμήστε γύρω γύρω στην εξωτερική άκρη του cheesecake και στο κέντρο. Πασπαλίστε με τρούφα. Καλύψτε την φόρμα σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Για να το αφαιρέσετε καλύτερα τυλίξτε τη φόρμα με μια πετσέτα για τα πιάτα βρεγμένη με ζεστό νερό. Αφήστε το cheesecake να αποψυχθεί στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.