Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο




1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
6 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό
3 κουταλιές μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ,
εκτός από το αλεύρι. 
 Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο,
μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. 
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε
 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
 Πεντανόστιμα και τραγανά!