Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τσηζκέικ με καραμελωμένα φουντούκια


Υλικά

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
Για την κρέμα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
  • 100-120 γρ. φουντούκια (ξεφλουδισμένα και ανάλατα)
  • 1 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • Έτοιμο σιρόπι καραμέλας carte d' or



Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη. Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα αναμιγνύουμε με το Flora. Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και, αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των μπισκότων. Το πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση μας. Στο μεταξύ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί και τα χτυπάμε όλα μαζί, στη χαμηλή ταχύτητα, να ενοποιηθούν. Απλώνουμε το μίγμα, πάνω από τη βάση των μπισκότων. Στρώνουμε την επιφάνεια, με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα μας. Στη συνέχεια, λιώνουμε το Flora σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα φουντούκια με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και απλώνουμε τα φουντούκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα. Διακοσμούμε το γλυκό με καραμελωμένα φουντούκια, ολόκληρα ή χοντροσπασμένα, και περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας.http://www.flora.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου