Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Στριφτά κολοκυθοπιτάκια


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  • Ξύσμα & χυμός 1 πορτοκαλιού
  • Κανέλα σκόνη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
Για το πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα



Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σποράκια της και την κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια, την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και την αφήνουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίσει καλά (μπορούμε να την πατήσουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τα χέρια για να βγάλει τα υγρά της). Ρίχνουμε τη στραγγισμένη κολοκύθα σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το Flora και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν καλά. Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε σε καθαρό πάγκο. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με Flora χρησιμοποιώντας πινέλο και στη συνέχεια απλώνουμε, κατά μήκος, λίγη ποσότητα από τη γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, το αλείφουμε με Flora και το βάζουμε σε ταψί ή λαμαρίνα, αλειμμένη επίσης με μπόλικο Flora. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Βάζουμε τα πιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα η επιφάνειά τους. Βγάζουμε τα πιτάκια από τον φούρνο και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και καννέλα πριν τα σερβίρουμε. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή κρύα.                http://www.flora.com.gr