Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ της Γιαγιας



 ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά με τα εντεράκια της

1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

Λίγο άνηθο

Αλάτι πιπέρι

 2 κουταλιες βουτυρο(γαλακτος) η λαδι

2-3 αυγά

Λεμόνια χυμό
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω.
Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο(ριχνουμε πολυ ζεστο νερο)

  Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως

  Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν  κρυώσουν λίγο

  Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να  γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!

  Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο

  Αν μας αρέσει παχιά(κρεμμωδες) βάζουμε και λίγο Βουτυρο ακομα.

  Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά.
 Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αυγολεμονο.
Περνουμε ζωμο απο τη μαγειριτσα και ριχνουμε σιγα-σιγα στο αυγολεμονο προσοχη...  θελει σιγα-σιγα για να μην <κοψει>το αυγολεμονο.
Τελος περιχυνουμε με το αυγολεμονο την μαγειριτσα μας και κουναμε δεξια-αριστερα την κατσαρολα να παει παντου στο φαγητο μας.
Σερβιρουμε ζεστη.