Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ



 ΥΛΙΚΑ
 

1κιλο αλευρι

2 φλιτζανια Ζαχαρη

4αυγα

2κουταλιες Λικερ

1κουταλια Αμμωνια

2κουταλιες Μπεικιν Παουντερ

1φλιτζανι Γαλα (χλιαρο)

3βανιλιες  η Μαστιχες

1 ½ φλιτζανα λαδι η βουτυρο(γαλακτος)


 

 

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

 

Σε μια λεκανι  τοποθετουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και το λαδι η βουτυρο ανακατευουμε καλα ..σε ενα μπολ τοποθετουμε το γαλα και τις βανιλιες και την αμμωνια και ανακτατευουμε ..ριχνουμε το λικερ και βαζουμε το μπεικιν με το αλευρι μαζι και ριχνουμε σιγα-σιγα στο μιγμα με τα αυγα.

Ζυμωνουμε καλα και οταν ζυμωθει η ζυμη μας αφηνουμε για 10 λεπτα να ηρεμησει η ζυμη σκεπασμενη(με μεμβρανη)

Πλαθουμε  σε διαφορα σχηματα ...βουτυρονουμε το ταψι μας και ψηνουμε στους 180 βαθμους.Αν θελουμε διαλυομαι ενα αυγο με λιγο νερο και αλειφομαι τα κουλουρακια για να ειναι πιο ομορφα ροδοκοκκινα.