1κιλο αλευρι
2 φλιτζανια Ζαχαρη
4αυγα
2κουταλιες Λικερ
1κουταλια Αμμωνια
2κουταλιες Μπεικιν Παουντερ
1φλιτζανι Γαλα (χλιαρο)
3βανιλιες η Μαστιχες
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Σε μια λεκανι τοποθετουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και το λαδι η βουτυρο ανακατευουμε καλα ..σε ενα μπολ τοποθετουμε το γαλα και τις βανιλιες και την αμμωνια και ανακτατευουμε ..ριχνουμε το λικερ και βαζουμε το μπεικιν με το αλευρι μαζι και ριχνουμε σιγα-σιγα στο μιγμα με τα αυγα.
Ζυμωνουμε καλα και οταν ζυμωθει η ζυμη μας αφηνουμε για 10 λεπτα να ηρεμησει η ζυμη σκεπασμενη(με μεμβρανη)
Πλαθουμε σε διαφορα σχηματα ...βουτυρονουμε το ταψι μας και ψηνουμε στους 180 βαθμους.Αν θελουμε διαλυομαι ενα αυγο με λιγο νερο και αλειφομαι τα κουλουρακια για να ειναι πιο ομορφα ροδοκοκκινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου