Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Τυροπιτάκια

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. εσπρέσο αλάτι
  • 350-400 ml νερό χλιαρό
  • 250 γρ. τριμμένο καλαθάκι Λήμνου
  • 150 γρ. λιωμένο Flora Soft με βούτυρο




Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και την ζάχαρη.
Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κατόπιν κάνουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο σιγά σιγά και εναλλάξ. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 25 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της.
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τριμμένο καλαθάκι Λήμνου και ζυμώνουμε ξανά, χωρίς πολύ δύναμη, ώστε να ομογενοποιηθεί το τριμμένο τυρί στη ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες των 20 γρ. και κάνουμε μπαλίτσες επάνω σε αλευρωμένο πάγκο.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψάκι, τα σκεπάζουμε με πανί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
Πριν τα ψήσουμε τα ραντίζουμε με νερό για να κάνουν κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220° για 20-30΄.http://www.flora.com.gr/