Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κουνουπιδόπιτα στριφτή


Υλικά για 6 άτομα

  •  1 μεγάλο μπρόκολο
  •     1/2 μικρό κουνουπίδι
  •     100 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     1 σκόρδο λιωμένο
  •     2 κουτ. σούπας αλεύρι
  •     1 φλιτζάνι γάλα
  •     2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  •     8 φύλλα κρούστας λεπτά
  •     60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  •     1 φλιτζάνι μοτσαρέλα φρέσκια ή γκούντα, τριμμένα




Kόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε κομμάτια.
Tα βράζουμε για 10’ κι έπειτα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2’.
Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
Aλείφουμε τις δύο πλευρές των φύλλων με το ελαιόλαδο και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο. Τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς των φύλλων και αφήνουμε περίπου 5 εκ. περιθώριο και από τις δύο άκρες.
Πασπαλίζουμε τη γέμιση με μοτσαρέλα, διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου για να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Πιέζουμε λίγο τις άκρες της ζύμης για να το «ασφαλίσουμε» και αλείφουμε το ρολό πάλι με λάδι.
Bάζουμε την πίτα με το σημείο της ένωσης να ακουμπά στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 °C) για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις κρυώσει, τόσο ώστε να μη διαλύεται, την κόβουμε σε φέτες.
http://www.flora.com.gr