Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πόσες Θερμίδες… Καίνε Οι Δουλειές Του Σπιτιού;


Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (3)
Η ανοιξιάτικη «γενική» καθαριότητα μπορεί να είναι μία ανιαρή αγγαρεία για τους περισσότερους αλλά όταν διαβάσετε πόσες θερμίδες καίτε με κάθε μία από τις δουλειές του σπιτιού, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη.

Εκτός από τις παράπλευρες ωφέλειες της καθαριότητας, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, η γενική καθαριότητα είναι μία ιδανική ευκαιρία για να απαλλαγείτε ανέξοδα, γρήγορα, και γιατί όχι δημιουργικά, από τις περιττές θερμίδες, που πασχίζετε να κάψετε στα γυμναστήρια. Βάλτε τα ρούχα εργασίας και τα γάντια σας, πιάστε τα καθαριστικά και τα σφουγγάρια και ξεκινήστε λοιπόν.
Φυσικά, το ότι θα καθαρίσετε το σπίτι δε σημαίνει ότι θα βρείτε ευκαιρία να μην ακολουθήσετε την τακτική γυμναστική σας. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε με το πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε καθαρίζοντας και κάνοντας απλά τις αυτονόητες καθημερινές αγγαρείες.
  • Σκούπισμα
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (4)
Ένα 30λεπτο «συμβατικό» σκούπισμα μπορεί εύκολα να σας απαλλάξει από 136 θερμίδες, ενώ αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα τότε μπορείτε να κάψετε 119 θερμίδες στον ίδιο χρόνο.
  • Σφουγγάρισμα
Μία ώρα σφουγγάρισμα σας απαλλάσσει από 153 θερμίδες, ενώ αν αποφασίσετε ότι τα πατώματά σας χρειάζονται πιο σκληρή δουλειά τότε (ανάλογα με το εμβαδό του σπιτιου σας) μπορεί να χάσετε ακόμα 187 θερμίδες σε μισή ώρα.
  • Καθαρισμός μπάνιου
Μπορεί να σας πάρει λιγότερη ώρα, αλλά η τουαλέτα χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να την καθαρίσετε. Μέσα σε διάρκεια 15 λεπτών μπορείτε να κάψετε περισσότερες από 90 θερμίδες και να νιώσετε τους μυς των χεριών σας να…καίνε.
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (2)
  • Παράθυρα
Ανάλογα με το πόσα παράθυρα έχετε στο σπίτι σας, υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο μπορείτε να απαλλαγείτε από 167 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα, κάνοντας τα τζάμια σας αόρατα.
  • Σιδέρωμα
Το βαρετό σιδέρωμα είναι ικανό να συμβάλλει δυναμικά στη σιλουέτα σας, αφού με μία ώρα σιδερώματος καίτε περίπου 161 θερμίδες.
  • Ξεσκόνισμα
Το ακόμα πιο βαρετό, αλλά απαραίτητο, ξεσκόνισμα μαζί με άλλες «ελαφριές» δουλειές, όπως να κατεβάσετε τα σκουπίδια ή να στρώσετε το κρεβάτι, τον καναπέ κλπ βοηθούν να χάσετε 175 θερμίδες την ώρα.
  • Αναδιοργάνωση ντουλάπας
Εάν αποφασίσετε, ότι οι ντουλάπες και τα συρτάρια σας χρειάζονται μία αναδιοργάνωση, απλά σκεφτείτε ότι μέσα σε μισή ώρα θα αποκτήσετε μία ανοιξιάτικη ντουλάπα με απόλυτη τάξη και θα έχετε ξεφορτωθεί 85 θερμίδες.
  • Αλλαγή διακόσμησης
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (1)
Επειδή η άνοιξη είναι εποχή αλλαγών, ίσως είναι μία ευκαιρία να αλλάξετε τον προσωπικό σας χώρο. Τριάντα λεπτά εσωτερικής διακόσμησης θα σας ωφελήσει ψυχολογικά και σωματικά, αφού θα απαλλαγείτε από 167 θερμίδες, ενώ αν αποφασίσετε να μεταφέρετε και να αλλάξετε θέση στα βαριά σας έπιπλα, μπορείτε να κάψετε μέσα σε 15 λεπτά ακόμα 100 θερμίδες. Στην περίπτωση δε, που έχετε σκάλες στο σπίτι διπλασιάστε σχεδόν τα θερμιδικά…οφέλη.
  • Πλύσιμο αυτοκινήτου
Επειδή το σπίτι σας πλέον γυαλίζει, ίσως πρέπει να προσφέρετε τον ίδιο ανοιξιάτικο αέρα και στο αυτοκίνητό σας. Με μέσο όρο 153 θερμίδες, αξίζει τον κόπο.
  • Μαγειρική
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (6)
Η επιβράβευση του κόπου σας θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο γεύμα. Η μαγειρική εξάλλου, εκτός από τέχνη και δημιουργία είναι ιδανικός τρόπος για να κάψετε 68 θερμίδες σε μία ώρα.
Αν μάλιστα, ετοιμάσετε το τραπέζι και σερβίρετε το γεύμα, προσθέστε ακόμα 26 θερμίδες (για διάστημα 15 λεπτών). Αφού απολαύσετε το γεύμα σας, μαζέψτε το τραπέζι και πλύνετε τα πιάτα για να απαλλαγείτε από επιπλέον 26 θερμίδες για κάθε τέταρτο της ώρας.
  • Κηπουρική
Πόσες θερμίδες... καίνε οι δουλειές του σπιτιού; (5)
Βέβαια, η άνοιξη επιβάλλει όμορφα λουλούδια στον κήπο, τη βεράντα ακόμα και στο παράθυρό σας. Φυτέψτε τα καινούργια φυτά που επιθυμείτε, καθαρίστε τα παλιά και θα είναι ισάξια γυμναστική, όπως εάν κάνατε ασκήσεις για τα χέρια, την πλάτη και τα πόδια στο γυμναστήριό σας. Μία μυρωδάτη βεράντα μπορεί να σας απαλλάξει από 256 θερμίδες μέσα σε μία ώρα.


http://www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου