Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Καβουροκεφτέδες


Φτιάξτε αφράτους καβουροκεφτέδες για όλη την οικογένεια με απλά υλικά!

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό φρέσκια καβουρόψιχα
8 κράκερ με χαμηλά λιπαρά θρυμματισμένα
1 χτυπημένο αυγό
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σως
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με πάπρικα και ρίγανη (old bay seasoning)
μια πρέζα αλάτι
πιπέρι καγιέν
Βούτυρο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα κράκερ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα,  μουστάρδα,Worcestershire σως, αλάτι με πάπρικα και ρίγανη, αυγό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σε ξεχωριστό μπολ έχουμε στραγγίξει καλά την καβουρόψιχα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της μαγιονέζας. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο φρυγανιά σε ένα πιάτο και πλάθετε το μείγμα καβουριού σε μπάλες.  
Πανάρετε τους καβουροκεφτέδες με την φρυγανιά. Έπειτα τηγανίζουμε σε μέτρια εστία με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

http://www.sidagi.gr/