Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κουλουράκια σοκολάτας


Υλικά

  • 380 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 γρ. κάρδαμο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 800 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. κακάο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το άλειμμα
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 50 γρ. νερό
  • 5 γρ. κακάο

Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, το κάρδαμο, το μέλι, το αλάτι, το γιαούρτι και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ πολύ καλά και τα ανακατεύουμε απαλά με το χέρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.           
http://www.flora.com.gr