Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου


Υλικά

  • 200 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο από το ψυγείο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 2 γρ. μαχλέπι σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 750 γρ. αλεύρι

Για το άλειμμα
  • 1 χτυπημένο αυγό


Χτυπάμε και τα δυο Flora με τη ζάχαρη, το μέλι, μαχλέπι, αλάτι, λεμόνι ξύσμα και τη βανίλια, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.            http://www.flora.com.gr