Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. φέτα ή ανθότυρο (τριμμένα)
  • 250-300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (ένταμ, γκούντα κ.ο.κ.)
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 4-5 αυγά
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
  • 150–200 γρ. Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Ανοίγουμε, πάνω σε καθαρό πάγκο το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
Αλείφουμε ξανά με Flora Soft με βούτυρο και σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά. Σκεπάζουμε τα τυριά με τις φέτες του ζαμπόν και από πάνω καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά (εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαίντανό). Κατόπιν, τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο.
Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, φροντίζοντας να πάει παντού και να βραχεί καλά το φύλλο κανταΐφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της. Τρώγεται ζεστή.

http://www.flora.com.gr/