Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κουλουράκια πορτοκαλιού (από τη Μάνη)


Υλικά

  • 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 5 γρ. σόδα
  • 1 γρ. σκόνη ginger
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 80 γρ. γάλα
  • 10 γρ. αμμωνία σκόνη
  • 1.150 γρ. αλεύρι
Για το άλειμμα:
  • 1 χτυπημένο αυγό


Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τη βανίλια, τη σόδα και το ginger μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ. Τοποθετούμε το γάλα, το γιαούρτι και την αμμωνία σε ένα ποτήρι, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.  http://www.flora.com.gr