Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κουλουράκια με τσίπουρο και σουσάμι (από την Ήπειρο)


Υλικά

  • 300 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 10 γρ. σόδα
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. τσίπουρο
  • 30 γρ. σουσάμι
  • 850 γρ. αλεύρι

Για το άλειμμα
  • 1 χτυπημένο αυγό


Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε το αυγό, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα, το γιαούρτι και το τσίπουρο μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι και μετά το σουσάμι. Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.         http://www.flora.com.gr